Slideshow

21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΠΙΝΙΣΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν με τυχερούς σκιέρ, που απολάμβαναν τις χιονισμένες πλαγιές. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν 60 μυστικοί εφοριακοί που φόρεσαν πέδιλα του σκι για να ελέγξουν αν πολυτελή ρεστοράν στις ιταλικές Αλπεις εκδίδουν αποδείξεις.

Η κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι δηλώνει αποφασισμένη να πατάξει την φοροδιαφυγή από επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις, με απώλειες για τα ταμεία του κράτους που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 120 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος, το περασμένο σαββατοκύριακο στο θέρετρο Κουρμαγιέρ των Αλπεων, είναι ο τελευταίος σε σειρά επιχειρήσεων της εφορίας που ακούγονται σαν τίτλοι από θρίλερ: Χριστούγεννα στην Κορτίνα, καρναβάλι στο Βιαρέτζο, νυχτερινά κέντρα στο Μιλάνο, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Σαν Ρέμο, και υπαίθριες αγορές στη Νάπολι.

Και στην Ιταλία είναι διαδεδομένη πρακτική η έκπτωση προς τους πελάτες, προκειμένου να μην εκδίδουν αποδείξεις και να μην πληρώνουν φόρους ιδιώτες επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις όλων των ειδών.

Εκτιμάται ότι το ιταλικό δημόσιο χάνει περί τα 120 δισ. ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο. Εφοδοι από την ιταλική εφορία, την Agenzia delle Entrate, και το ιταλικό ΣΔΟΕ έπιασαν φοροδιαφυγή της τάξης των 12 δισ. ευρώ, το 2011.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις της εφορίας άρχισαν στις 30 Δεκεμβρίου στην Κορτίνα, διάσημο χειμερινό θέρετρο. Επί τόπου έλεγχοι σε 251 ακριβά αυτοκίνητα έδειξαν ότι κάποιοι οδηγοί Φεράρι έκαναν δήλωση στην εφορία με εισοδήματα που δεν ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Μετά από παρόμοιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο εμπορικό κέντρο της Ρώμης στις 28 Ιανουαρίου, 400 εφοριακοί έκαναν έφοδο σε 115 μαγαζιά και επιχειρήσεις στο Μιλάνο, και την επόμενη ημέρα σε 386 μαγαζιά στη Νάπολι, το 82% εκ των οποίων δεν εξέδιδαν αποδείξεις. 
ΠΗΓΉ: www.tovima.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου